ALDEL - Damco Aluminium Delfzijl Coöperatie U.A.

T. +31 (0) 596 638 555

E. info@aldel.nl

Nieuwe directie voor aluminiumbedrijf in Delfzijl

Published

York Capital gaat de directievoering van DAMCO Aluminium Delfzijl Coöperatie U.A. (Aldel) voeren. Vanaf 20 juli is Chris McNamee benoemd tot Executive Chairmain van Aldel. Hij volgt hiermee Karsten Pronk op die jarenlang in moeilijke tijden, het bedrijf succesvol heeft geleid. Met Pronk, OR en vakbonden is hierover overeenstemming bereikt. Het personeel is vanmorgen geïnformeerd.

Sinds oktober 2017 is York Capital Management (‘York Capital’) de nieuwe eigenaar van Aldel. Na een traject met de curator is deze investeringsmaatschappij bereid gevonden om het failliete Aldel een succesvolle doorstart te bieden. Zij kiest ervoor om dit grootschalige investeringstraject met eigen gespecialiseerde medewerkers voort te zetten, samen met het huidige managementteam van Aldel.

York Capital zal in de komende jaren voor miljoenen in het bedrijf investeren. Vanaf begin 2018 is begonnen met ‘het opregelen’ van het resterend deel van de Elektrolyse totdat de volledige capaciteit van het bedrijf zal zijn bereikt. De werkgelegenheid bij Aldel zal als gevolg van deze investering groeien van de huidige 175 FTE tot circa 250 FTE eind 2018. Er is momenteel daarom ook veel aandacht voor het aantrekken van nieuw personeel.

Delfzijl, 23 juli 2018

———————————-
Noot voor de redactie. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Marie-Lou Gregoire, interim persvoorlichting, tel. +31 (0)6 204 300 70
Aldel algemeen nummer: +31 (0596) 638 555