ALDEL - Damco Aluminium Delfzijl Coöperatie U.A.

T. +31 (0) 596 638 555

E. info@aldel.nl

European Aluminium verwelkomt ALDEL als nieuwste lid

Published

Aldel is geaccepteerd als het nieuwste lid van de European Aluminium Associatie, zoals unaniem bevestigd door de Algemene Vergadering door middel van elektronisch stemmen gedurende de laatste twee weken. In de categorie van primaire smelters is dit  nieuwe lidmaatschap vrij uitzonderlijk; www.european-aluminium.eu

Dhr. Christian Wagener, Chief Commercial Officer van Aldel: “We zijn enorm blij met ons lidmaatschap, omdat alle relevante bedrijven in de industrie eigenlijk zeiden: ja, we willen dat Aldel lid wordt van ons netwerk omdat ze een belangrijke producent zijn van aluminium in Nederland. ”

European Aluminium, opgericht in 1981, is de stem van de aluminiumindustrie in Europa. Ze gaan in gesprek met Europese besluitvormers om een ​​duurzaam bedrijfsklimaat te creëren voor de aluminiumindustrie in Europa en bevorderen aluminium als een innovatief en duurzaam materiaal voor de toekomst van Europa.

Ramp-up voltooid

Aldel is de enige overgebleven aluminiumproducent in Nederland. De fabriek is in november 2017 overgenomen door York Capital en is bezig met een aanzienlijk investeringsprogramma om de fabriek terug te brengen naar de oorspronkelijke productieniveaus. Nu de ramp-up bijna is voltooid, zal de fabriek jaarlijks tot ca 160.000 ton aluminium kunnen gaan produceren. Aldel speelt een belangrijke rol bij het helpen in evenwicht brengen van het Nederlandse energienetwerk, dat belangrijker wordt naarmate de mix van hernieuwbare energie toeneemt. Recycling blijft een belangrijke focus voor Aldel en vormt een integraal onderdeel van de lopende bedrijfsstrategie.

———-
Noot voor de redactie

Meer informatie:   
G. J. Weber, Interim Communications Manager +31 (0)596 638 775

www.aldel.nl